Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.
 
Energiatodistus ja -selvitys
 
Energiatodistuslaki uudistui 1.6.2013. Uusi laki velvoittaa myymisen ja vuokraamisen yhteydessä vuonna 1980 rakennetuilta tai uudemmilta taloilta energiatodistuksen. Energiatodistus on voimassa 10 vuotta.
 
Energiatodistus kertoo, kuinka paljon rakennus kuluttaa energiaa standardikäytöllä eli laskennallisella käytöllä, johon ei ole huomioitu asukkaiden käyttötottumuksia. Todistukseen kuitenkin lisätään myös toteutuneita kulutustietoja, mikäli asukkaat ovat tietoja taltioineet. Kulutustiedoilla rakennuksen omistaja voi osoittaa talonsa todellisen energiankulutuksen omilla käyttötottumuksillaan. Useasti laskennallinen, standardikäytön mukainen energiankulutus on todellista suurempi.
 
Kysy lisätietoja ja tarjousta energiatodistuksesta.
 
Energiaselvitys sisältää energiatodistuksen, E-lukulaskelman  ja tasauslaskelman. Energiaselvitys on liitettävä rakennuslupahakemuksen yhteyteen ja se on pakollinen kaikille uusille rakennuksille, joille haetaan rakennuslupaa muutamin poikkeuksin. Energiaselvitystä ei vaadita rakennuksiin, joiden pinta-ala on enintään 50 neliötä eikä teollisuus- ja korjaamorakennuksiin.
 
Lisää tietoa energiatodistuksista:
Motiva : kattava tietopaketti energiatodistuksista, sisältää mm. puhelinneuvonnan 
Finlex : Laki rakennuksen energiatodistuksesta
ARA : Ylläpitää rekisteriä energiatodistusten laatijoista